Шосту хвилю мобілізації виконано на 60%

Генеральний штаб України заявив про 60% виконання плану шостої черги військової мобілізації.

Джерело: Відомості

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника мобілізаційного відділу мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ Олександр Правдивець, передає УНН.

«План призову громадян на військову службу за мобілізацією виконано на понад 60%, в тому числі за офіцерським складом — 80%, а транспортними засобами – більше 30% в передбачених обсягах», — повідомив Правдивець.

За його словами, різниця невиконання плану буде компенсуватися за рахунок прийому на військову службу за контрактом.

Нагадаємо, що згідно з наказом Президента України з 19 червня до 17 серпня 2015 року, протягом 60 діб, проведено шосту чергу мобілізації та ротацію призовників третьої черги мобілізації.

Правдивець додав, що за результатами проведення мобілізації призвано 8,5% добровольців та 25,7% громадян, які тимчасово не працюють. Також він повідомив про проблеми, які перешкоджали виконанню плану мобілізації.

«Основними об’єктивними проблемами, які перешкоджали повному виконанню заходів мобілізації, стали випадки ухилення громадян від призову шляхом невідкривання дверей, переїзд на інше місце проживання та за кордон, звільнення з роботи. Така кількість складала 50-55% громадян, а це 26,8 тис осіб», — зазначив він.

Loading...