Порошенко поїде до Брюсселя говорити про безвізовий режим

Порошенко поїде до Брюсселя говорити про безвізовий режим

Президент України та глава ЄК провели телефонну розмову.

Джерело: Відомості

Найближчим часом відбудеться зустріч Петра Порошенка з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером. Про це повідомили в прес-службі українського президента за результатами телефонної розмови двох лідерів.

Водночас, речник ЄК уточнила, що Порошенко та Юнкер мають зустрітися в Брюсселі до кінця серпня.

За даними прес-служби Президента, під час телефонної розмови Порошенко також повідомив, що у відповідно до рішень саміту «Україна-ЄС», Україна 17 серпня передала до ЄС фінальний звіт про виконання рекомендацій плану дій з лібералізації ЄС візового режиму для громадян України та очікує позитивної рекомендації щодо запровадження безвізового режиму.

Зі свого боку, Юнкер запевнив, що ЄС виконає свою частину зобов'язань і на основі оцінки досягнутого Україною прогресу до 15 грудня представить відповідні рекомендації на розгляд ЄС.

Крім того, співрозмовники підтвердили готовність до започаткування імплементації поглибленої зони вільної торгівлі з 1 січня 2016 року.

Раніше повідомлялося, що в Європарламенті готові підтримати Україну в питанні безвізового режиму з ЄС. Цю інформацію підтвердив віце-президент Європарламенту Річард Чарнецький.

Loading...