В Україні сьогодні відкривається Сорочинський ярмарок

В Україні сьогодні відкривається Сорочинський ярмарок

У вівторок у селі Великі Сорочинці, що на Полтавщині, розпочне свою роботу Національний Сорочинський ярмарок, який триватиме по 23 серпня включно.

Джерело: Відомості

Національний Сорочинський ярмарок традиційно проходить наприкінці серпня в селі Великі Сорочинці Миргородського району. Ярмаркова площа становить більше 16 га. Щорічно Сорочинський ярмарок відвідує від 500 до 1 млн осіб. У 1999 році Сорочинський ярмарок отримав статус національного.

На офіційне відкриття, заплановане на 11 годину, очікують приїзд глав ряду міністерств і відомств України, зокрема, Міністерства інформаційної політики, Державної фіскальної служби, передає 5 канал.

«Свою участь у ярмарку підтвердив міністр інформації Стець, керівник державної фіскальної служби, а також керівництво ряду областей і політики», — повідомила журналістам співробітник ТОВ «Сорочинський ярмарок» Світлана Свищева.

Вона додала, що запрошення на ярмарок були спрямовані першим особам країни, проте підтвердження про їхній візит поки не отримано.

Разом з тим, ярмарок відвідають 8 послів різних країн світу, серед них Великобританії, Словаччини, Грузії, Польщі, Малайзії, В'єтнаму. Представники В'єтнаму збираються познайомити гостей з культурою своєї країни та організувати майстер-класи.

Цього року в планах ярмарки — проведення «Свята сала» та «Богатирських ігор», запланованих на суботу, 22 серпня. В цілому, розважати гостей будуть 150 колективів художньої самодіяльності. 

Loading...