Геращенко розповіла, скільки людей зникло безвісти на Донбасі

На Донбасі, за уточненою інформацією, зникли безвісти 846 осіб.

Джерело: Відомості

Про це уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях народний депутат Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

Вона нагадала, що у вересні 2014 року СБУ створила Міжвідомчий центр задля координації з Міноборони, МВС, Нацгвардією, прикордонниками дій щодо збору інформації стосовно заручників та зниклих безвісти.

З її слів, протягом року до міжвідомчого центру на «гарячу лінію» надійшло 2482 заяви про зниклих безвісти чи таких, що потрапили в полон, також було прийнято особисто 1187 громадян, які надали інформацію про своїх близьких і рідних.

«На сьогоднішній день звільнено з полону бойовиків 2852 українців, серед яких — 1018 військових, 37 волонтерів, 257 представників Нацгвардії, 25 прикордонників, 100 міліціонерів, більше 1300 цивільних осіб, є в цьому списку лікарі, журналісти. У полоні бойовиків залишається 171 наш герой, у тому числі більше 50 — цивільні особи. Зниклих безвісти, за уточненою інформацією, 846 осіб», — повідомила Геращенко.

При цьому вона додала, що ще 11 українських громадян знаходяться у в'язницях РФ.

«До деяких героїв — Карп'юка, Клика — більше року не допускали консула і МКЧХ... Наші дипломати борються, щоб отримати можливість зустрітися з полоненими в РФ українцями. Проводиться робота з пошуку зниклих безвісти та ... ідентифікації тіл загиблих... І, звичайно, працюємо, щоб звільнити наших заручників», — додала вона.

Loading...