Ксенія Собчак поспівчувала хворій сестрі Водянової та розповіла про «фашизм» в Росії

Ксенія Собчак поспівчувала хворій сестрі Водянової та розповіла про «фашизм» в Росії

Російська журналістка і телеведуча Ксенія Собчак підтримала супермодель Наталію Водянову, чия сім’я зіткнулася з жахливим хамством російського суспільства.

Джерело: Відомості

Скандал з сестрою-інвалідом Наталії Водянової, яка страждає на ДЦП та аутизм, викликав резонанс у ЗМІ по всьому світу. Багато відомих особистостей висловилися на підтримку не тільки Оксани, але й усіх людей з особливостями, які заслуговують толерантного ставлення до себе, передає «Віва».

Ситуацію, яка сталася з сестрою Водянової, Ксенія Собчак назвала «фашизмом» і заявила, що таке можливо лише в нецивілізованій країні з нетолерантним суспільством.

«Дорога Наталко! Інцидент в кафе з твоєю сестрою — це ситуація за гранню, на жаль, вона можлива тільки в нецивілізованій країні, в якій нічого не знають про толерантність. До речі, дивним чином гомофобія, ксенофобія та інші види неприйняття призводять саме до ось такого фашизму. Це завжди взаємопов'язані речі — інакше й бути не може. Нетерпимість до чогось одного завжди призводить до нетерпимості в іншому. Душею з тобою і твоєю сестрою, тримайтеся!» — написала Ксенія Собчак у своєму блозі.

Нагадаємо, днями супермодель привселюдно розповіла про неприємний інцидент, який трапився з її сестрою Оксаною. Дівчину вигнали з кафе в Нижньому Новгороді з причини того, що вона «відлякує відвідувачів».

Цинічний вчинок господаря кафе Наталія Водянова прокоментувала на своїй сторінці у Фейсбуці, розповівши про те, що трапилося.

«Коли мама працювала, няня пішла гуляти з моєю сестрою Оксаною. У Оксани кілька років тому був діагностований аутизм і церебральний параліч, моя сестра — людина з особливостями розвитку. Вона може гуляти кілька годин поспіль, іноді навіть 6 годин, і зазвичай мама і няня зупиняються в кафе, щоб перепочити в затінку від тривалої прогулянки, попити чаю (Оксана не п'є воду або сік) і піти гуляти далі.

Було дуже спекотно і, приблизно через годину прогулянки по Автозаводському парку культури і відпочинку, вони зайшли в вуличне кафе під назвою «Фламінго». Це був будній день, тому в кафе, крім одного клієнта, нікого не було. До них відразу ж підійшла офіціантка та сказала, що в кафе просто так сидіти не можна, потрібно щось замовляти. Няня замовила стакан чаю, у відповідь офіціантка сказала, що чай в закладі тільки у великих чайниках і коштує 300 рублів. Няні здалося, що це дуже дорого, і вона купила Оксані шоколадку.

Несподівано до них підійшов господар кафе і грубо зажадав: «Давайте йдіть. Ви відлякує всіх наших клієнтів. Ідіть лікуйтеся і дитину свою вилікуйте. А потім приходьте в громадське місце». Няня вибачилася, відповівши, що дитина особлива і було б краще, щоб вона відпочила, після чого піде сама.

Господар відмовився чекати й сказав, що викликає охорону. Маму або няню ще ніколи з кафе не виганяли. Тому шокована няня подзвонила мамі, щоб зрозуміти, що робити в цій ситуації, бо знала, що Оксану неможливо насильно змушувати щось робити.

Поки мама їхала, поруч з Оксаною встав охоронець. До тих пір, поки не приїхала моя мама, він стояв поруч з нею весь час і говорив: «Ідіть, інакше ми викличемо психушку, швидку допомогу і замкнемо вас в підвал». Єдиний клієнт кафе, який якраз вже розплачувався біля барної стійки, попросив офіціантку залишити дитину в спокої».

Коли мама Наталії Водянової приїхала на місце інциденту, біля Оксани вже стояли три охоронці. Спроби переконати чоловіків у тому, що через особливості дівчинку не можна силою виганяти із закладу, а краще трохи почекати, поки вона відпочине, зазнали невдачі.

«Забирайте. Спочатку вилікуйте, а потім приходьте в публічні місця», — сказав мамі Наталії Водянової господар кафе.

«Після цього один з охоронців підійшов до мами та зажадав, щоб вона вийшла з кафе, взяв її за лікоть і пригрозив викликати наряд поліції. Мама, природно, вивела з кафе Оксану і няню, а потім повернулася до господаря і сказала йому, що так це питання не залишить», — розповіла Водянова.

На цьому історія не закінчилася. Коли мама Водянової з дочкою Оксаною і нянею підійшли до центрального виходу з парку, там їх чекав наряд поліції з автоматами. Службовці правопорядку в жорсткій формі наказали: «Стояти. Пройдемо з нами у відділення. Затримуємо за дрібне хуліганство».

Згодом стало відомо, що з даного питання порушили кримінальну справу.

«Слідчими органами СК РФ по Нижегородській області порушено кримінальну справу за фактом порушення прав 27-річної місцевої жительки, яка страждає аутизмом та ДЦП за ознаками злочину — дії, спрямовані на приниження людської гідності людини за ознаками приналежності до соціальної групи, здійснені публічно із застосуванням насильства чи погрозою його застосування...», — повідомляється на сайті відомства.

Loading...