ЗМІ: Щоб Путін не нудьгував у відрядженнях, йому привозили собаку на приватному літаку

ЗМІ: Щоб Путін не нудьгував у відрядженнях, йому привозили собаку на приватному літаку

У новому американському списку санкцій опинилася фінська компанія ділової авіації Airfix Aviation, літаками якої літав президент РФ Володимир Путін, а також його собака.

Джерело: Відомості

Про це повідомляють «Ведомости» з посиланням на людей з оточення олігарха Геннадія Тимченка, якому раніше належала Airfix, що входить в «Авіа груп», передає «Остров».

Зараз 26% «Авіа груп» належать міжнародному аеропорту «Шереметьєво», а 74% — фірмі «А груп», у якої один власник — кіпрська AGH Aviation Group Holding, бенефіціари котрої не розкриваються.

Поки її власником був Тимченко, фірма оперувала бізнес-джетами «Газпрому», «Роснефти» і «Транснефти», обслуговуючими їх топ-менеджерів. Тепер співробітники цих держкомпаній заявляють, що там давно не користуються послугами Airfix.

Кілька років тому літаками Airfix літали й високопоставлені російські чиновники, запевняють двоє знайомих Тимченка. Вони розповіли, що в літаках компанії бачили не тільки главу «Роснефти» Ігоря Сечіна, але й першого віце-прем'єра Ігоря Шувалова, і навіть самого Путіна, якщо його подорож носила неофіційний характер.

За словами співрозмовників видання, літаки Airfix перевозили дочок російського президента — Марію та Катерину, а також друга Марії Путіної — Йорріта Фаассена. А в окремих випадках, коли Путін в далекому відрядженні нудьгував за своїм лабрадором Коні, його доставляли президенту літаком Airfix.

При цьому роботу з першими особами держави завжди супроводжувала ФСО, спеціальна група регулярно перевіряла літаки та приміщення компанії на наявність шпигунських електронних пристроїв і прослуховуючої апаратури, розповіли знайомі Тимченка.

Loading...