У китайському Тяньцзіні внаслідок техногенної катастрофи загинуло 114 людей

У китайському Тяньцзіні внаслідок техногенної катастрофи загинуло 114 людей

Кількість загиблих у результаті вибухів у портовому китайському місті Тяньцзінь зросла до 114 людей, ще 70 досі вважають зниклими безвісти, в тому числі 64 пожежника та шість полісменів.

Джерело: Відомості

На місці зруйнованого потужними вибухами складу хімікатів досі лунають вибухи. Так, учора ввечері в порту Тяньцзіня знову стався невеликий вибух. У районі події з'явився білий дим. Загін військовослужбовців терміново евакуйований з місця події, передає «Аргумент».

Тим часом, під час прес-конференції представники влади насилу змогли відповісти обуреним мешканцям, як склад хімічних речовин дозволили здати в експлуатацію в цьому місці.

Державна прокуратура анонсувала, що буде розслідувати злочини, пов'язані з вибухами, в тому числі можливе перевищення службових повноважень і зловживання владою. Генеральний менеджер компанії Ruihai, тим часом, знаходиться в лікарні під наглядом поліції.

Сума страхових виплат може скласти від 1 млрд до 1,5 млрд доларів. Страхові компанії Zurich і Allianz повідомили, що вже отримали документи від своїх клієнтів з описом знищеного в пожежі майна.

Перший вибух стався в порту Тяньцзіня 12 серпня, він був настільки потужним, що був помітний з космосу. Причиною вибуху могла стати детонація контейнерів з вибуховими речовинами та цистерн з пальним у вантажному терміналі міського порту.

Організація Greenpeace попередила про можливу хімічну загрозу для населення п'ятнадцятимільйонного китайського порту Тяньцзінь, що виникла в результаті вибухів і пожежі на портових складах. За даними організації, на місці події були виявлені сліди ціаніду натрію, толуолдіїзоціанату, карбіду кальцію, а також інших небезпечних для здоров'я хімікатів.

Loading...