На Львівщині планують збільшити видобуток газу

На Львівщині планують збільшити видобуток газу

Провідна українська компанія з видобування газу ПАТ «Укргазвидобування» розширюватиме на Львівщині розвідку газових родовищ.

Джерело: Відомості

Очікується, що в найближчій перспективі вдасться значно збільшити видобуток газу на території області.

Про це йшлося на зустрічі першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Ростислава Замлинського та виконавчого директора ПАТ "Укргазвидобування" Олександра Романюка, що відбулась у п’ятницю, 14 серпня.

Сторони обговорили можливості розвитку газовидобувної галузі регіону. Зокрема, Олександр Романюк розповів, що його компанія має намір модернізувати Газопромислове управління "Львівгазвидобування", а також розширювати геологічну та сейсмологічну розвідку на території області. Крім того, він висловив готовність "Укргазвидобування" у подальшій співпраці зі Львівською ОДА, зокрема щодо можливостей реалізації та фінансування соціально важливих та інфраструктурних проектів.

У розмові Ростислав Замлинський подякував керівництву компанії за допомогу у ремонті дороги до села Прилбичі Яворівського району, котре розташоване неподалік траси Львів-Краковець. Зазначимо, що "Укргазвидобування" згідно з рамковою угодою виділило 5 млн грн на відновлення дорожнього покриття до Прилбич — місця народження Митрополита Андрея Шептицького. Перший заступник керівника області також запевнив виконавчого директора у підтримці та співпраці з боку облдержадміністрації.

Окрім цього, йшлося також про можливість місцевих громад отримували додаткові надходження до власних бюджетів у розмірі від 2-ох до 5-ти відсотків рентної плати за користування надрами, яку сплачують до держбюджету газодобувні компанії. Зокрема, з такою ініціативою сторони спільно звертатимуться до Уряду.

Loading...