Рожищани кажуть, що їхнього міського голову «замовили»

Депутати Рожищенської міської ради виступили на захист свого голови В’ячеслава Поліщука, якого звинувачують у хабарництві.

Автор: Людмила Шишко / Джерело: Відомості

Більше десятка рожищан завітали сьогодні на засідання сесії Волинської облради, щоб публічно висловити свою позицію.

— Ми приїхали відстояти чесне ім’я нашого міського голови, — прочитав спільну заяву депутат міської ради Вадим Зінгель. — Всі бачили, що вчора відбулося в нас у місті. Це була спеціально спровокована акція для того, щоб деякі клани змогли лобіювати певні свої інтереси. Як відомо, в нас зараз йдуть гарячі дискусії щодо видобутку піску та перевезення його через Рожище, де дуже принципову позицію заявив наш міський голова. Нашому голові інкримінують кримінальний злочин за ст. 368 «отримання хабара».

Вадим Зінгель коротко описав ситуацію, що відбулася:

— Підприємець прийшов у міську раду та написав заяву, що хоче розмістити книжковий ярмарок, за це заплатив благодійну допомогу в розмірі 5 тисяч грн на рахунок міської ради. У бухгалтерії взяв рахунок і у відділенні ПриватБанку проплатив гроші. За 15 хв зайшли працівники державної служби з боротьби з економічними злочинами, затримали міського голову, допитали, доставили в Луцьк на Винниченка. Ми розцінюємо обшук у кабінеті та допит як залякування та політичний тиск на лідера громади міста у зв’язку з його активною і безкомпромісною позицією. Такі дії мають замовний характер, до того ж зацікавлені особи для досягнення своїх цілей використали працівників правоохоронних органів. Ми вимагаємо надати офіційні пояснення щодо інциденту та вжити всіх заходів для притягнення винних до відповідальності. Просимо створити тимчасово слідчу комісію щодо розслідування подій.  

Депутати підтримали звернення Рожищенської міської ради та вирішли спрямувати його в правоохоронні структури.

Loading...