На Харківщині викрили канал переміщення товарів та вилучили контрабанди на 2,5 мільйона гривень

На Харківщині викрили канал переміщення товарів та вилучили контрабанди на 2,5 мільйона гривень

Викрита схема полягала в незаконному переміщенні на територію Росії товарів, придбаних іноземними покупцями через українські інтернет-магазини.

Джерело: Відомості

У ході проведення оперативно-розшукових заходів військовослужбовці Харківського прикордонного загону спільно із співробітниками ГУ ДФС у Харківській області виявили та знешкодили канал незаконного переміщення через кордон товарів народного споживання. Викрита схема протиправної діяльності полягала в незаконному переміщенні на територію Російської Федерації товарів, придбаних іноземними покупцями через українські інтернет-магазини.

Під час реалізації наявних матеріалів щодо викриття групи співробітники Держприкордонслужби на ділянці прикордонного підрозділу «Вільхуватка» неподалік лінії державного кордону затримали 2 автомобілі «УАЗ». Транспортні засоби на напрямку українського населеного пункту Рублене та російського Кисельово перевозили контрабандні вантажі. Під час зупинки автівок водії проігнорували законну вимогу прикордонного наряду зупинитися та намагалися втекти. Тому охоронці кордону з метою зупинки машин здійснили попереджувальні постріли, в результаті чого зловмисників було затримано. Під час огляду авто правоохоронці виявили товари народного споживання.

У той же час, на підставі отриманих рішень суду, було проведено більше десятка обшуків в Харкові та Харківській області, зокрема на складських приміщеннях, у місцях мешкання учасників злочинної групи та їхнього автотранспорту.

За результатами проведених заходів, правоохоронцями виявлено та вилучено товарів на суму більше 2,5 мільйона гривень. Також під час обшуку в транспортному засобі «Тoyota», що належить об’єктові кримінального провадження, міжвідомча група виявила вогнепальну зброю з набоями та грошові кошти у кількості 15 тисяч доларів США, 16 тисяч гривень, 175 євро та 11 банківських карток.

Уже встановлено та задокументовано злочинну діяльність групи в складі більше 30 осіб, до якої також, можливо, входили троє військовослужбовців відділу прикордонної служби «Вільхуватка» Харківського загону.

Наразі продовжується реалізація наявних матеріалів кримінального провадження, триває проведення спільних слідчо-оперативних заходів.

Loading...