ОПЕК хоче скинути ціну на нафту до 30 доларів за барель, говорять експерти

ОПЕК хоче скинути ціну на нафту до 30 доларів за барель, говорять експерти

Збільшення добування нафти країнами ОПЕК (тоді як через фінансову кризу зменшується китайський попит) може призвести до дуже низьких цін на «чорне золото».

Джерело: Відомості

Ціна на нафту марки WTI впала до річного мінімуму і, здається, готова увірватися до діапазону $ 30 за барель, після того як Організація країн-експортерів нафти заявила про збільшення добування сировини на фоні негативних подій на китайських фондових ринках та девальвації юаня, передає CNBC.

«Добре знайомі проблеми перевиробництва та хиткого попиту сьогодні знову перемежовуються», — заявив співробітник хеджевого фонду Again Capital Джон Кілдаф. «Ціна $ 42,03 буде ключовою. Потім ми знову повернемося назад до низьких 30-ти доларів у зв'язку з фінансовою кризою.»

«Загалом, я думаю, що ця девальвація китайської валюти показує, що уповільнення темпів економічного зростання може бути більш значним, ніж люди очікують. І ось де страх на боці попиту, який веде до зниження ціни», — сказав Джин Макджілліан, аналітик Tradition Energy. Він зазначив, що коли нафта проб'є нижній рубіж у $ 42,03, то наступна мета буде у верхніх $ 30-ти, приблизно $ 36, а потім $ 32. Питання в тому, наскільки швидко нафта повернеться в ціні назад, якщо вона досягне мінімумів, встановлених у 2008 і 2009 під час фінансової кризи. «Немає позитивних очікувань з боку збільшення споживання», — заявив він.

ОПЕК у вівторок підвищила свій прогноз постачання нафти з країн, які не є членами організації.

У США виробництво збільшилося приблизно на 600000 барелів у день, і в цьому році тримається стабільно протягом декількох місяців на рівні близько 9,4 млн барелів. Як правило, шок від падіння цін приголомшує виробників, яким стає важко фінансувати добування нафти, але промисловість США зберегла об'єми буріння.

Крах цін на нафту був швидким і випереджав передбачення більшості прогнозистів Уолл-стріт. Одним з факторів, було те, що менші ціни змушують виробників сланцевої нафти значно помаліше зменшувати об'єми добування, ніж це вважалося раніше. ОПЕК також почала добувати більше, ніж у попередні роки і повідомляє про 2870000 барелів на день глобального перевиробництва в другому кварталі.

Loading...