У креативному просторі обговорили створення патрульної поліції

У креативному просторі обговорили створення патрульної поліції

Вчора, 11 серпня у креативному просторі «Озерний вітер» відбувся перший захід після його офіційного відкриття — було проведено відкриту лекцію «Міліція і Поліція: в чому різниця?»

Автор: Мар’яна МЕТЕЛЬСЬКА / Джерело: Відомості

Лекція відбулася у форматі «запитання-відповідь» у неформальній атмосфері — слухачі сиділи на пледах на траві, пригощаючись фірмовим чаєм від «Озерного вітру».

На питання гостей відповідав начальник управління громадської безпеки УМВС у Волинській області Володимир Солоненко.

Як зазначив лектор, люди говорять про те, що корупція буде і при наборі до поліції. Однак Солоненко запевнив, що це не так. За його словами, кожен кандидат буде складати тести під своїм логіном та паролем, які ніхто, крім нього, не знає, а отже, вплинути не може. Буде відібрано 200 кандитатів для навчання, із яких буде відібрано 160 патрульних.

Правоохоронець переконаний, що перетворення міліції в поліцію є важливим, а перші успіхи патрульної поліції уже помітні на прикладі Києва:

«Ці реформи потрібно починати з маленького. Сказати, що «перший блін комом» не можна, бо ви всі прекрасно бачите, які заходи роблять патрульні служби по Києву».

Учасників лекції схвилювало питання, що буде зі старою міліцією, чи буде вона співпрацювати з поліцією.

«Яка різниця, чи ти на цей момент поліцейський, чи міліціонер – робиться одна робта. ДАІ не буде, усі завдання буде покладено на єдиний підрозділ поліції», — відповідає Володимир Солоненко.

Присутніх зацікавило, чи може вплинути на відбір до поліції стан здоров’я.

 «Вимоги до здоров’я до усіх однакові. Забудьте про пільги та поблажки».

Для тих, хто хоче навчати поліцейських, буде оголошено конкурс для охочих бути інструкторами та тренерами.

Окрім фізичної підготовки та якості знань, важливими є і морально-етичні якості людини, які будуть оцінені за результатами психо-діагностичних тестів. Отож, лише найдостойніші та найвитриваліші отримають можливість слідкувати за правопорядком у місті Луцьку. 

Loading...