Голландські експерти досліджують елементи ракети «Бук» з місця аварії «Боїнга»

Голландські експерти досліджують елементи ракети «Бук» з місця аварії «Боїнга»

Фахівці з Голландії досліджують уламки, які, можливо, залишилися від ракети комплексу «Бук» і були знайдені в районі катастрофи малайзійського Boeing під Донецьком.

Джерело: Відомості

Про це у вівторок, 11 серпня, повідомляє «Дождь», посилаючись на голландську державну прокуратуру.

Елементи вивчають Рада безпеки Голландії та Спільна команда з розслідування аварії MH17. «Частини комплексу мають особливий інтерес, оскільки можуть надати більше інформації про те, хто був задіяний у катастрофі», — йдеться в повідомленні наглядового відомства.

В цей момент встановлюється точне походження деталей, які знайшли на місці катастрофи. «Поки не можна стверджувати, що між елементами і катастрофою MH17 є зв’язок», — додали в прокуратурі.

Падіння малайзійського Boeing відбулося 17 липня 2014 року в Донецькій області. На борту перебувало 298 осіб, усі вони загинули. Триває розслідування причин катастрофи. Влада України та низки країн Заходу стверджує, що літак збили сепаратисти самопроголошених «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки» із землі. У Росії при цьому звинувачують у катастрофі українських військових.

У червні Нідерланди запропонували створити міжнародний трибунал для розслідування катастрофи і переслідування винних у ній. У середині липня Малайзія внесла до Ради безпеки ООН проект резолюції про трибунал. Голосування відбулося 29 липня. Із 15 країн-учасниць Ради безпеки 11 проголосували «за», але Росія скористалася правом вето і заблокувала прийняття резолюції.

Loading...