У Луцьку обговорили доцільність заборони політичної реклами

У Луцьку обговорили доцільність заборони політичної реклами

Сьогодні, 11 серпня, відбулася зустріч-дискусія «Заборона політичної реклами під час місцевих виборів-2015: чи знайдуть консенсус партії?»

Автор: Мар’яна МЕТЕЛЬСЬКА / Джерело: Відомості

Під час зустрічі представники політичних сил Волині, активна громадськість, журналісти обговорили всі вигоди та ризики заборони цього виду реклами. Нагадаємо, що законопроект про заборону політичної реклами запропонували минулого тижня народні депутати від «Самопомочі» Єгор Соболєв, Олег Березюк та від Радикальної партії — Олег Ляшко. Законопроект передбачає заборону реклами політичних партій в аудіовізуальних засобах масової інформації та на носіях зовнішньої реклами, використання назви чи символіки партії в комерційній та соціальній рекламі. Крім цього, встановлено, що політичні партії не можуть бути спонсорами програм в аудіовізуальних засобах масової інформації чи в будь-який інший спосіб прямо чи опосередковано фінансувати телерадіоорганізації.       

На зустрічі був присутній гість із Києва — голова фракції партії «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк, який розповів про причини заборони такої реклами:

«Ми вважаємо, що політична реклама у тій формі, яка зараз існує в Україні, є вульгарною та неполітичною. Відміна такої форми реклами є підвищенням політичної боротьби. В законопроекті відміняються бігборди, відео-ролики, а все інше лишається».

Депутат Луцької міськради Андрій Осіпов зазначив, що він є критиком цього закону, адже не усуваються старі небезпеки.

Адрій Лучик, редактор газети «Хроніки Любарта», припустив, що політична реклама все ж має право на життя:

«Може нам варто не забороняти, а створити ринкові умови. Річ, яку я не побачив у цьому законі, — це відповідальність за його порушення».

Представник партії «Батьківщина» Захар Ткачук теж виступив критиком «славнозвісного» закону:

«Потрібно шукати якісь економічні вигоди. На моє переконання, не усувається головна проблема цього закону — підкуп виборців та адміністративний тиск».

У відповідь Олег Березюк зазначив, що ніякий закон не усуває проблеми підкупу виборців.

 

Loading...