На Полтавщині досі не можуть ліквідувати епідемію африканської чуми свиней

На Полтавщині досі не можуть ліквідувати епідемію африканської чуми свиней

Станом на 20 годину 10 серпня знищено шляхом спалення 279 туш свиней, інфікованих вірусом африканської чуми. Наразі проводиться знищення субпродуктів.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у області. 

Відповідно до протокольного рішення Пирятинської районної комісії ТЕБ та НС від 9 серпня 2015 року надзвичайна подія, пов’язана з африканською чумою свиней, класифікується як надзвичайна ситуація. Прийнято рішення про перенесення місця спалювання заражених туш і субпродуктів на відстань 2 км від с. Харківці Пирятинського району.

Продовжують роботу дизбар’єри. На кожному з них цілодобово чергують представники ветмедицини та міліції. Постами проводиться дезінфекція техніки, що виїздить із території 3-кілометрової карантинної зони, та контроль за недопущенням вивезення живих тварин і м’яса.

Для ліквідації надзвичайної ситуації залучено 64 особи, з них 23 працівники ДСНС та 21 одиниця техніки, з них 7 од. техніки підрозділів ДСНС. Контроль за ходом виконання робіт здійснює оперативна група ГУ ДСНС України у Полтавській області на чолі з начальником головуправління Віктором Дейнегою.

Loading...