Радбез: Російські спецслужби готують криваві провокації на окупованих частинах Донбасу

Радбез: Російські спецслужби готують криваві провокації на окупованих частинах Донбасу

За інформацією Раднацбезу, на окупованій території спецслужби Росії готують криваві провокації з великою кількістю жертв.

Джерело: Відомості

Про це, як повідомляє прес-служба відомства, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

«На окупованій території російські спецслужби здійснюють підбір об’єктів масового скупчення людей: дитячі садки, навчальні заклади, житлові будинки, об’єкти інфраструктури, відпрацьовують сценарії організації терактів», — сказав Турчинов. За його словами, російське керівництво ставить завдання під час терактів довести кількість жертв серед мирного населення на окупованих територіях «до чисельності, порівнянної з кількістю загиблих у результаті трагедії рейсу МН17».

Москва планує злочинні провокації, щоб звинуватити керівництво України в злочинах проти людяності «й ініціювати на міжнародному рівні питання про притягнення української влади до відповідальності».

«Цей кривавий злочин планують організувати під виглядом ударів українських Збройних сил у відповідь на численні провокації», — пояснив він.

Турчинов зазначив, що, за задумом російських спецслужб, «криваві теракти повинні відвернути увагу світової громадськості від відповідальності Росії за збитий «Боїнг», легітимізувати і виправдати активізацію російської агресії, а також позбавити Україну підтримки в світі й призвести до її міжнародної ізоляції».

Loading...