Зарплатне рабство скасовують: українці самі вибиратимуть, у якому банку отримувати платню

Зарплатне рабство скасовують: українці самі вибиратимуть, у якому банку отримувати платню

Суд зобов’язав Кабмін скасувати рішення про примусове переведення бюджетників у державні банки.

Джерело: Відомості

Доба так званого «зарплатного рабства» в Україні, схоже, добігає кінця.

У червні суд зобов’язав Кабінет Міністрів скасувати його скандальні рішення про примусове переведення бюджетників у державні банки. А згодом у Верховній Раді з’явились одразу два законопроекти, які передбачають покарання за такі дії. Коли кожен громадянин зможе особисто обирати банк для отримання зарплати чи пенсії та як це допоможе зростанню економіки, йдеться в сюжеті ТСН

До Асоціації захисту фінансових прав щомісяця звертаються в середньому десять людей зі скаргами на працедавців, які заганяють їх у жорсткі рамки щодо вибору банку для отримання заробленого. Після візиту представників Асоціації на підприємства були випадки, коли роботодавці переглядали свої рішення, які їм «продиктували» з Грушевського в Києві. Більшість людей просто не наважується відстоювати свої права, побоюючись санкцій керівництва. А дарма, адже за останні три квартали більше 50 банків випали з банківської сфери України. І якби клієнти могли власноручно обирати собі банк, багатьох проблем би не було, запевняють у Міжбанківській асоціації членів платіжних систем.

Банк надійний, відділення чи банкомат — поряд із помешканням чи роботою, широкий спектр електронних послуг. У вільному виборі банку — не лише побутова зручність особисто для клієнта. Коли людина без примусу обирає фінустанову, вона не біжить знімати всі гроші з картки, як із нав’язаним банком. А що більше в країні безготівкових розрахунків, то більше її ВВП — це вже результати досліджень у країнах Східної Європи. Адже підприємства не зможуть сховати свої прибутки і муситимуть сплачувати податки, що допоможуть економіці.

Loading...