У РФ на кордоні з Білоруссю знищують 200-тонну партію персиків й винограду

У РФ на кордоні з Білоруссю знищують 200-тонну партію персиків й винограду

Саме в цей момент на білорусько-російському кордоні чавлять бульдозером, можливо, найбільшу партію продуктової «заборонки».

Джерело: Відомості

Росія продовжує знищувати санкційні продукти. На різних ділянках кордону затримано десятки вантажівок. Вміст деяких уже утилізовано, інші чекають черги. Вантаж чавлять гусеницями, пресують, закопують. Іноді для цього не вистачає людей та засобів. У цей момент на кордоні з Білоруссю знищується, можливо, найбільша партія продуктів. Білоруське видання Onliner.by спостерігало за цим історичним моментом.

На пункті подання повідомлень Россільгоспнагляду «Червоний Камінь» завмерло дев’ять фур із російськими, молдавськими, румунськими номерами. У цих вантажівках загалом більше 200 тонн персиків, нектаринів і винограду. Недавно вантажівок було більше — вчора утилізували вміст трьох азербайджанських машин. Технологія тоді була проста: фрукти перевантажили у сміттєвоз і віджали штатним пресом. Те, що залишилося, вивезли на звалище.

Водії, чия черга ще не підійшла, сидять навпочіпки поруч із машинами, обговорюють мінливості долі.

— Це вас знищувати зараз будуть?

— Сподіваюся, не нас, а поки тільки вантаж, — уточнює важливу деталь засмаглий чоловік.

— Я вільний! — ще один водій підходить, розмахуючи тільки-но отриманим актом вилучення заборонених до ввезення продуктів.

Олександр — громадянин РФ. Каже, що на машині румунської фірми віз турецькі виноград і персики з Молдови через Білорусь у Краснодар. Загрузка стандартна — 21 тонна. Вартував вантаж близько $15 тис. Чоловік сповнений сарказму, але з усіх сил намагається бачити в тому, що відбувається, позитивні сторони:

— Увійшов у історію: вміст моєї машини буде утилізовано першим.
Решта заздрості не виказує.

— Ось, винесено рішення знищити товар на полігоні шляхом захоронення, — урочисто зачитує з папірця водій. Перекладає для нас про всяк випадок: «закатати в землю».

Після того, як усі акти оформлені, колона вирушає на полігон відходів у Новозибківський район. Далі — найбільш драматична частина.

Холодильник першої фури відкривають.

— Кому жарко, давай усередину, — іронізує хтось.

Ліквідатори — підлітки з ближнього села. Такою робота їм випала вперше.

Коли перший стос ящиків летить на землю і по піску котяться стиглі персики розміром із кулак, хтось резюмує:

— Росія — щедра душа.

Далі все просто. Хлопці викидають — бульдозер давить гусеницями та розмазує ножем. Персики не пройшли.

Loading...