Російсько-терористичні сили продовжують застосовувати заборонену артилерію. Загинуло два українських бійці

Обстановка на території проведення АТО знову загострилася.

Джерело: Відомості

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ представник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, значно зросла кількість ворожих обстрілів наших позицій, особливо на Донецькому та Луганському напрямках. Уперше за минулих два тижні противник застосував проти наших військових реактивну артилерію, повідомляє група «Інформаційний спротив». 

«На Луганському напрямку противник продовжує збройні провокації проти українських військових, які тримають оборону в Станиці Луганській. Бойовики відкрили вогонь увечері, застосувавши гранатомети й міномети. Значно посилилися ворожі обстріли по Щастю: противник облаштував дві основні вогневі позиції на протилежному березі Сіверського Дінця. Зокрема, вчора, після довгої перерви, ворог відкрив по наших позиціях вогонь із танків. Також у Щасті активно працюють ворожі снайпери», — повідомив Лисенко.

У районі Бахмутської траси (на ділянці від Лопаскиного до Оріхового) вчора було спокійно. Зате дуже неспокійно вчора було в передмістях окупованого Первомайська.

«Пізно ввечері противник провів мінометний обстріл українських позицій у Золотому. Найскладніша бойова обстановка — в Троїцькому, що на стику Донецької та Луганської областей. Враховуючи географічне розташування цього села, воно регулярно обстрілюється з південного та східного напрямів. Після серії обстрілів із 120-міліметрових мінометів удень після 22-ї години окупанти відкрили вогонь по наших воїнах із реактивних установок «Град». За оперативною інформацією, бандформування «ЛНР» тримає їх у Стаханові», — зазначили в УКМЦ.

Повідомляється, що на Донецькому напрямку на українських рубежах оборони поблизу Світлодарська обстановка дещо заспокоїлася: танки та ствольну артилерію незаконні збройні формування учора не застосовували. Однак провокації ворога тривають, зокрема в прифронтовій смузі активно працюють снайпери бойовиків.

«У районі Горлівки вчора було спокійніше, ніж зазвичай. Між 1.00 та 2.00 ночі противник здійснив три збройні провокації в Майорську, Кіровому та Ленінському: застосовувалися міномети і гранатомети. Решта дня — жодного збройного інциденту. Спокійно вчора було і на ділянці фронту від Новгородського до Верхньоторецького.

На західних околицях Донецька ситуація незмінна. Активні бойові дії тривають по всій лінії зіткнення від Авдіївки до Мар’їнки. Противник зосередив на передовій значні сили, а також танки, міномети й артилерію, й активно їх застосовує, незважаючи на Мінські домовленості», — поінформував Лисенко.

Увечері в Красногорівці сили АТО відбили атаку ворожої ДРГ. Бій тривав близько двох годин.

Спікер зазначив, що противник дещо активізувався і на Маріупольському напрямку. Зокрема, вчора на світанку ворог обстріляв із артилерії наші позиції у Новогригорівці, що між Тельмановим і Волновахою. Також упродовж дня були зафіксовані три збройні провокації бойовиків у Чермалику. Вогонь вівся з протилежного боку Павлопільського водосховища.

«Вчора на території проведення АТО було зафіксовано сім польотів ворожих безпілотників. За минулу добу в результаті бойових дій два українських військовослужбовці загинули, сім — отримали поранення», — повідомив Лисенко.

Loading...