Аніматор студії «Дісней» створив картину в пам’ять про вбитого зімбабвійського лева

Аніматор студії «Дісней» створив картину в пам’ять про вбитого зімбабвійського лева

Аарон Блейз, колишній аніматор студії «Дісней», що працював над створенням таких відомих та популярних мультфільмів, як «Корль лев», «Красуня та чудовисько», «Мулан», став автором картини, покликаної привернути увагу до проблеми винищення диких тварин в Африці.

Джерело: Відомості

Сесіл, найбільш знаменитий лев із заповідника Хванге, був вбитий з арбалета браконьєрами 30 липня цього року. За нелегальне сафарі американський дантист Волтер Палмер, котрий захотів отримати голову лева як трофей, заплатив 54 тисячі доларів США, повідомляє lenta.ru.

«Я пристрасний любитель тварин і просто божеволію, коли бачу, як цих прекрасних істот бездумно та безглуздо знищують, — написав Блейз на своєму сайті. — Як деякі з вас, можливо, знають, я був одним з аніматорів мультфільму «Король Лев», і коли я почув новину про загибель Сесіла, мене відразу охопила ідея вшанувати його пам'ять та присвятити йому одну зі своїх робіт. Картинка — це, звичайно, небагато, але, можливо, вона змусить людей задуматися».

Разом з зображенням художник виклав в інтернет відео, на якому можна в прискореному режимі побачити весь процес створення малюнка.

Джерелом натхнення для художника стала сцена з мультфільму «Король Лев», у якій молодий лев Сімба бачить дух свого батька, що дивиться на нього з небес.

«Подивися на зірки. Найбільші королі минулого дивляться на нас з цих зірок ... Пам'яті Сесіла. 2002-2015», — говорить напис під картиною.

Loading...