Упродовж трьох діб ДСНС перемістила на мирну частину України 634 людини зі Сходу

Упродовж трьох діб ДСНС перемістила на мирну частину України 634 людини зі Сходу

Жителі Донеччини та Луганщини продовжують полишати свої домівки, тікаючи від війни.

Джерело: Відомості

У зв’язку з бойовими діями на сході України наразі зруйновано багато житлових будинків, адміністративних будівель, значних пошкоджень зазнали промислові території та інженерні мережі. Тому місцеві жителі Донецької та Луганської областей продовжують покидати свої домівки та за допомогою працівників ДСНС України виїжджають на підконтрольні Україні території.

Так, протягом трьох днів Міжвідомчим координаційним штабом разом з регіональними штабами ДСНС було переміщено 634 людини, з яких 230 дітей та 175 інвалідів та осіб похилого віку.

Кожна людина, яка виїжджає  з території АТО та звертається до транзитних пунктів або штабів ДСНС України, отримає психологічну та інформаційну допомогу.

У кожній області створено резерв приміщень для тимчасового проживання людей, який постійно оновлюється, і наразі це 804 об’єкти різної форми власності.

Зокрема, найбільше вільних місць для проживання є у таких областях: Житомирській — 95 об’єктів, Дніпропетровській — 88 об’єктів, Волинській — 81 об’єкт, Миколаївська область — 56 об’єктів.

На цей час Міжвідомчим координаційним штабом та регіональними штабами вже зареєстровано та розселено 918 445 осіб, у тому числі з Донецької, Луганської областей — 897 652 особи, з яких 151 016 дітей та 446 360 інвалідів і осіб похилого віку, а також з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь — 20 793 особи, з яких 5 616 дітей та 1 603 інваліди та особи похилого віку.

Loading...