Турецький сутенер вербував на Волині дівчат для секс-туризму

До суду скеровано кримінальне провадження стосовно громадянина Туреччини, який налагодив секс-туризм для співвітчизників. Свій «бізнес» він розгорнув у Рівному, набираючи для нього дівчат у Рівненській і сусідніх областях.

Джерело: Відомості

Як повідомив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС області Михайло Войлов, 51-річному чоловікові з Туреччини повідомили про підозру в скоєнні злочину та скерували до суду кримінальне провадження щодо його злочинної діяльності за ч. 1 ст. 302 (звідництво), ч. 2 ст. 303 (сутенерство) та ч. 1 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, інформує прес-служба МВС.

У ході досудового слідства встановлено, що протягом 2014–2015 років чоловік знайомився з дівчатами у соціальних мережах, а в подальшому втягував їх у заняття проституцією на території Рівненської, Львівської та Волинської областей.

Так, у тенета сутенера потрапило 10 дівчат із Рівненщини, яких чоловік зводив зі своїми співвітчизниками задля їхньої втіхи. Клієнтами дівчат були як громадяни Туреччини, які приїжджали в Україну, так і сам звідник. Відпочинок із повіями коштував від 500 гривень до 150 доларів США.

25 червня під час проведення санкціонованого обшуку на орендованій квартирі, що на вулиці Чорновола в Рівному, міліціонери затримали трьох громадян Туреччини та трьох дівчат. Із сумок останніх міліціонери вилучили гроші, які повії отримали за надані послуги.

Чоловікові за вчинене загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна. Покарання йому згодом визначить суд.

Loading...