У Луцьку сім’ям загиблих учасників АТО здійснюватимуть компенсацію за комунальні послуги в розмірі 100%

З такою пропозицією виступив міський голова Микола Романюк під час сьогоднішнього засідання виконавчого комітету.

Джерело: Відомості

Мова йде про те, що з 1 липня поточного року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04 червня 2015 року № 389 запроваджено новий порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї. В цей перелік входять і сім'ї загиблих учасників АТО та батьки Героїв України, які загинули під час Революції Гідності.

«Якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу перевищуватиме 1710 грн (величина доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу), то компенсація за житлово-кумунальні послуги в розмірі 50%, що була раніше, — не буде призначатись», — пояснила директор департаменту соціальної політики Лариса Боярин.

З метою підтримки сімей у випадках, коли їм не буде призначено такої пільги, пропонується її надавати з міського бюджету.

Міський голова Микола Романюк виступив з ініціативою, аби ця компенсація була у розмірі 100%. «Це додатково 300 тис. грн. У міській раді діють програми, спрямовані на допомогу усім сім'ям загиблих в АТО. Дай Боже, щоб таких сімей більше не було», — наголосив він.

Члени виконавчого комітету підтримали пропозицію міського голови.

Loading...