У Свердловській області РФ вилучають із бібліотек книги західних істориків

У Свердловській області місцева влада веліла вилучити з бібліотек книги англійських істориків Ентоні Бівора та Джона Кігана, видані за підтримки ідеологічно неугодного фонду Сороса.

Джерело: Відомості

Пропаганду «стереотипів, сформованих за часів Третього рейху»,у цих книгах знайшли якраз після того, як фонд потрапив у «патріотичний стоп-лист Радфеду» (Ради Федерації), пише «Лентач». 

Книги Кігана та Бівора вилучають у рамках позапланової перевірки, проведення якої зажадало Міносвіти після того, як у відомство «надійшла інформація про наявність у бібліотеках видань інституту «Відкрите суспільство».

Офіційна причина видалення цих видань із полиць читалень — «пропаганда стереотипів, сформованих за часів Третього рейху». Крім того, чиновники наводять аргумент, що «у зв’язку з ювілеєм Великої Перемоги необхідно тримати надходження літератури в школи на особливому контролі».

Російські історики обурені тим, що книги, які досі мирно стояли на бібліотечних стендах, раптом вилучаються через те, що їхнє видання пов’язане з організацією, яка потрапила в опалу в російської влади.

Loading...