У Тернополі горіло Старе місто

У Тернополі горіло Старе місто

4 серпня о 22.45 до диспетчерської служби оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Тернопільській області надійшло повідомлення про пожежу у чотириповерховій торгово-офісній будівлі на вулиці Сагайдачного, 1 обласного центру.

Джерело: Відомості

О 22.50 на виклик прибуло перше відділення 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Провівши розвідку, рятувальники підтвердили факт пожежі поблизу вентиляційного каналу в приміщенні на першому поверсі будівлі. Площа пожежі орієнтовно становила 5 кв. м. Одночасно працівники ДСНС організували та провели евакуацію 48 осіб — мешканців квартир із прилеглих житлових будинків (серед них 12 дітей).

Внаслідок особливостей конструкції будинку пожежа стрімко поширилася пустотілими дерев’яними перекриттями та вентиляційними каналами на 3-й, 4-й поверхи та покрівлю будівлі. У зв’язку з цим на гасіння пожежі направлено додаткові сили та засоби Тернопільського гарнізону. Всього на боротьбу з вогняною стихією було залучено 12 одиниць пожежної та спеціальної техніки та 80 осіб особового складу. Керував гасінням пожежі начальник Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей.

5 серпня о 01.55 пожежу було локалізовано, а о 03.04 – ліквідовано. Під час гасіння врятовано сусідні житлові та офісні будівлі.

Вогнем знищено: торгово-офісні приміщення на 3-му та 4-му поверхах на площі близько 500 кв. м. та покриття будівлі на площі 250 кв. м. Загальна площа  пожежі становила 750 кв. м.

Загибелі та травмування людей внаслідок пожежі немає.

Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються.

Loading...