На Волині стартує сезон полювання

На Волині стартує сезон полювання

Волинські мисливці почали активно чистити зброю, бо ж зовсім скоро відкриття сезону полювання. «Відомості» вирішили дізнатися, на що полюватимуть цього року.

Автор: Любов ШЕКЕЛЬ / Джерело: Відомості

Сезон полювання на пернату дичину у Волинській області розпочнеться 8 серпня о 16-й годині.

«Для того щоб змогти полювати, кожен мисливець повинен мати власний пакет документів. Цього року це передусім посвідчення мисливця, щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита. Також потрібно мати при собі дозвіл на добування тварин (наприклад, ліцензію чи відстрільну карту), дозвіл на право користування вогнепальною зброєю (за умови її використання) і, якщо полюєте із собаками мисливських порід, — паспорти на них», — розповідає головний спеціаліст Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Руслан Ляшук.

Полювальні дні — субота та неділя. Як і раніше, охороняти мисливський фонд від браконьєрів та контролювати дотримання мисливцями правил полювання, норм добування і техніки безпеки будуть рейдові бригади: представники державної лісової охорони, правоохоронних органів та єгерської служби. Якщо ними будуть зафіксовані порушення, мисливцям доведеться сплатити штраф у державну казну. Наприклад, за порушення полювання без поранення тварини ця сума коливатиметься від 102 до 1020 грн.

«Ясна річ, що порушення були зафіксовані й у минулі роки, проте, на щастя, це одиничні випадки у Волинській області», — додає пан Руслан.

За даними прес-служби ВОУЛМГ, полювати дозволяється на норця великого, качок (окрім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, креха, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лиску, куликів (окрім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйка морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), голубів (окрім голуба-синяка). Норма добування пернатої дичини одним мисливцем не повинна перевищувати: норців великих — 2, гусей — 3, качок — 5, лисок — 6, куликів та голубів — 10, перепелів — 15 особин.

Завершення сезону припадає на жовтень, проте, як повідомляють в управлінні, всі мисливці починають разом — 8 серпня, а закінчують хто як: одні — в жовтні, інші полюють ще в листопаді. А все тому, що немає конкретної дати, коли ж цей кінець сезону.

«Відомості» бажають мисливцям вдалого полювання та дотримання техніки безпеки, бо захоплення захопленням, а вдома на кожного з них чекає сім’я.

Loading...