На Рівненщині міліція перехопила рекордну партію бурштину, готового до відправки за кордон

На Рівненщині міліція перехопила рекордну партію бурштину, готового до відправки за кордон
Фото зі сторінки Авакова

Цієї ночі спецгрупа МВС у Рівненській області затримала понад 2,5 тонни (!) незаконно добутого «сонячного каменю».

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомив глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков. 

«Це не мішки з будівельним сміттям. Це мішки, набиті бурштином!  — пише у соцмережі очільник відомства. — Рекордна за обсягом партія затриманого янтарю коштує, за попередньою оцінкою, близько трьох мільйонів доларів ($3 000 000)! Більш точно — вагу та склад за фракціями каміння партії, яку готували до контрабанди, та його вартість визначать експерти на місці в Києві, куди вантаж слідує зараз у супроводі озброєної охорони».

Зі слів глави Міністерства внутрішніх справ, велика підготовлена операція МВС та ДФС із викриття та припинення дій найбільшої злочинної групи, що діє в Рівненській області й паразитує на незаконному видобутку бурштину, триває. Аваков обіцяє, що прозвучать прізвища «бурштинових баронів»: «Буде продовження, з’являться прізвища — в минулому відомого одіозного депутата П., продажних правоохоронців та чиновників». Але, наголосив міністр, необхідно якомога швидше прийняти закон, що регулював би державний контроль, видобуток і збут бурштину.

Крім того, Аваков пообіцяв: «Вилучений бурштин буде проінвентаризовано та представлено публічно в найближчі години у Києві, щоб нічого з ним не «сталося».

 

Loading...