Служба безпеки вилучила у жителя Житомирщини 23 кілограми бурштину і 230 тисяч доларів

СБУ звітує про результати «бурштинової війни», оголошеної відомством незаконному бізнесу.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє речниця Служби безпеки Олена Гітлянська на своїй сторінці у «Фейсбук».

«Маємо значні результати «бурштинової війни», яку Служба безпеки України оголосила всім злочинцям цього незаконного «бізнесу». СБУ розпочала реальну нищівну боротьбу з незаконним видобутком та реалізацією бурштину.

Сьогодні під ногами «горить земля» у тих ділків, які розгорнули цю «бурштинову лихоманку». Більшість із них втратили не лише прибутки, але й сон. Щодня ми виявляємо факти цього злочину, затримуємо організаторів та виконавців, вилучаємо вкрадене в держави каміння», — написала вона у Facebook.

І як доказ ефективності такої боротьби навела кілька прикладів.

«Лише вчора завдяки спільній операціїСБУ‬, міліції та прокуратури в одного з місцевих мешканців смт Олевськ знайдено 23 кг бурштину та 230 тис. дол. США. Цей ділок закуповував бурштин оптом — під час обшуку в нього знайшли й знаряддя для прийому-скупки янтарю.

Днем раніше під час обшуків у 10 жителів того ж району вилучено понад 40 кг «сонячного каменю» й обладнання для його незаконного видобутку. А за тиждень, після шести обшуків, знайдено майже 80 кг цінного каменю, дві мотопомпи, 165 пожежних рукавів, «чорну бухгалтерію» та станок із обробки каміння. І це лише декілька останніх найбільш показових фактів», — резюмувала Гітлянська. 

Loading...