Романюку в Бресті показали алею кованих ліхтарів

Романюку в Бресті показали алею кованих ліхтарів

Минулої суботи Луцький міський голова Микола Романюк і депутат міської ради Григорій Пустовіт на запрошення керівництва Бреста побували в Республіці Білорусь, де взяли участь в урочистостях із нагоди 996-ї річниці міста.

Джерело: Відомості

Хоча за даними нових історичних досліджень, Бресту більше тисячі років. Тож і кульмінація свята до Дня міста відбулася 1 серпня саме біля монумента 1000-ліття Бреста, бо численні культурно-мистецькі заходи тривали впродовж тижня. Це було справжнє свято миру та любові, позначене вітаннями делегацій 30 міст-побратимів Бреста з більш як десяти країн світу. Навіть французького Бреста. І, звичайно ж, міст, що підтримали проект «Шлях Гедиміновичів».

Під час офіційного прийому в голови Брестського міськвиконкому Олександра Рогачука Луцький міський голова Микола Романюк передав вітання брестянам від громади нашого міста, а Григорій Пустовіт — від депутатського корпусу обласного центру Волині.

Втім, урочистості в Бресті з нагоди Дня міста не обмежились участю делегації з Луцька тільки у мистецьких заходах. Зокрема, Микола Романюк і Григорій Пустовіт побували у мікрорайонах міста, де цікавилися будівництвом житла, доріг, облаштуванням прибудинкових територій. До слова, будують у Бресті багато й якісно. Вже за сім місяців від нульового циклу мешканці можуть святкувати новосілля у багатоповерхівці, щоправда, квадратний метр житла коштує до 700 доларів.

Аналізуючи візит до Бреста, Григорій Пустовіт зауважив, що місто з тисячолітньою історією сьогодні шукає нові форми життєдіяльності, а Микола Романюк зважив перспективи співпраці підприємців та бізнесменів двох споріднених міст. 

Є в чистому й охайному Бресті цікавинки, які могли б приваблювати гостей і до обласного центру Волині. Так, берестяни гордяться своєю алеєю кованих ліхтарів (їх більше 30), які презентують містові підприємства, що діють на його території.

А серед заходів, які відбулися до Дня Бреста, варто відзначити концерт на стадіоні з участю найвідоміших виконавців Білорусі й грандіозний феєрверк на Олімпійському каналі для веслування, що стали апофеозом святкування 996-ї річниці від дня заснування міста. 

Loading...