У луцький пункт прийому заяв у нову патрульну поліцію ринула молодь

У луцький пункт прийому заяв у нову патрульну поліцію ринула молодь

Сьогодні в Палаці культури офіційно відкрили пункт прийому заяв на конкурсний набір у нову патрульну поліцію міста Луцька.

Джерело: Відомості

У відкритті взяли участь міський голова Микола Романюк, заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук, начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига.

Микола Романюк привітав присутніх зі створенням нової патрульної поліції. «Це нова сторінка історії не лише правоохоронних органів, а й Луцька. Мешканці нашого міста очікують на кращий захист, оперативне реагування на правопорушення», — сказав він. Мер, звертаючись до кандидатів у нову поліцію, зазначив, що приємно бачити багато молодих людей, які прийшли подати заяву: це дасть можливість відібрати найкращих.

На прес-конференції Микола Романюк наголосив, що міська влада зробить усе можливе для матеріально-технічного забезпечення новоствореної структури. Над цим вони працюють спільно з УМВС у Волинській області. Вже посприяли з приміщенням і комп’ютерним забезпеченням. Другий аспект, на якому зупинився міський голова​, — це сервісна функція патрульної поліції. За його словами, особливу надію лучани покладають на те, що нові поліцейські зможуть навести лад на прибудинкових територіях, де тепер часто порушується громадський спокій, зроблять безпечним рух на вулицях. «Це один із кроків на шляху до євроінтеграції», — сказав він.

Петро Шпига повідомив, що наша область у числі перших розпочала створювати патрульну поліцію. Прийом заяв триватиме десять днів. Потім буде тестування. З 1 вересня розпочнеться навчання, а вже у листопаді–грудні поліція приступить до виконання обов’язків. Загалом буде 160 поліцейських у місті Луцьку, 20 постійних патрулів. Поліція працюватиме 24 години на добу, 7 днів на тиждень. 20 патрулів перебуватиме на вулицях міста, аби гарантувати безпеку громадян і допомогти кожному, хто цього потребуватиме. Вік патрульних поліцейських — від 21 до 35 років. Зі створенням інших підрозділів віковий ценз буде розширено.

Серед вимог до кандидатів: повна загальна середня або вища освіта, посвідчення водія категорії В, відсутність судимості, фізичне здоров’я та моральна стійкість. Професійну підготовку за міжнародними стандартами будуть здійснювати викладачі, які також пройдуть конкурсний відбір. 

Сергій Кошарук відзначив, що Волинь — прикордонна область. «Ми повинні брати приклад із сусідів, переходити на новий рівень безпеки громадян», — сказав він. Разом із тим чиновник переконаний, що це шанс молодим людям себе реалізувати.

Представники влади акцентували, що відбір до патрульної поліції відбуватиметься відкрито і прозоро, адже це початок реформування поліції, яка має стати європейською. У Польщі 90% громадян задоволені роботою поліції.

Loading...