Депутат Держдуми запропонував не знищувати санкційні продукти, а відправляти на Донбас

Депутат Держдуми запропонував не знищувати санкційні продукти, а відправляти на Донбас

У рунеті вже шуткують із цього приводу: «Сім причин записатися до ополчення: боротьба за незалежність; хамон; фуа-гра; норвезький лосось; прошутто; дорблю; устриці».

Джерело: Відомості

Заборонені російськими санкціями імпортні продукти потрібно відправляти на Донбас. Таку пропозицію міністрові сільського господарства Олександрові Ткачову направив депутат Держдуми Андрій Крутов, інформують «Известия» з посиланням на текст листа, який до них потрапив.

«Війна на сході України обернулася справжньою гуманітарною катастрофою. Донбасу допомагають МНС Росії та фонди, але й цієї допомоги не вистачає, — пише в запиті Ткачов. — В особливо тяжкому становищі маленькі міста й села. Проблема посилюється тим, що київська влада фактично ввела блокаду цих регіонів. Прошу Вас розглянути можливість передбачити у відповідній постанові уряду не тільки питання про знищення продуктів, але й можливість відправки їх жителям Донбасу, які мають значні труднощі з постачанням продовольчими товарами».

Депутат зазначає, що на сьогодні РФ відправила 34 гуманітарних конвої на Донбас.

Раніше пропонувалося віддавати санкційну продукцію незаможним, також розглядалася можливість знищення санкційних продуктів шляхом поїдання.

Loading...