Основний свідок відмовився свідчити проти Олега Сенцова

Основний свідок відмовився свідчити проти Олега Сенцова

Відмову обвинувачені вітали оплесками. Свідок каже, що на нього чинився тиск.

Джерело: Відомості

Геннадій Афанасьєв, який є одним із з ключових свідків звинувачення у справі українських громадян Олега Сенцова та Олександра Кольченка, відмовився давати свідчення проти них.

Про це він сказав сьогодні, 31 липня, у суді, повідомляє у твіттері журналіст Антон Наумлюк, передає ТСН.

Афанасьєв відмовився давати свідчення, пояснивши, що раніше говорив під тиском. Його заяву Сенцов та Кольченко супроводжували оплесками.

Коли його запитали, чи знає він людей в акваріумі, Афанасьєв відповів: «Сенцова знає вся Україна, він відомий режисер. Іншого не знаю».

27 липня Ростовський суд закрив друге засідання щодо справи українців Сенцова та Кольченка. Головуючий суддя Сергій Михайлюк затвердив гранично щільний графік засідань: справа Сенцова та Кольченка розглядатиметься в режимі повного робочого тижня.

Українського кінорежисера, сценариста та активіста Євромайдану Олега Сенцова російська ФСБ затримала у ніч проти 11 травня 2014 року в Сімферополі та звинуватила в підготовці терактів у Криму, пізніше його перевезли до Москви.

Зокрема, Сенцову закидають керівництво диверсійно-терористичною групою «Правого сектору», яка начебто здійснила 14 і 18 квітня 2014 року підпали штабів «Російської громади Криму» та «Єдиної Росії» в Сімферополі, а також готувала в кримській столиці вибухи біля пам'ятника Леніну та Вічного вогню.

Loading...