Маленькі відвідувачі обласної дитячої бібліотеки зібрали два бутлі кришечок на протези для воїнів

Маленькі відвідувачі обласної дитячої бібліотеки зібрали два бутлі кришечок на протези для воїнів

Читальня долучилася до спільної акції міського осередку Всеукраїнської організації Let’s do it, Ukraine та столичного фонду «Овес» зі збору кришечок від напоїв для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів АТО.

Джерело: Відомості

Усього за три тижні працівники бібліотеки та дітки-відвідувачі зібрали дві повних 5-літрових пляшки кришечок-закруток і передали їх громадським активістам.

«Отаких два бутлі назбирала обласна бібліотека для дітей! І не кажіть мені більше, що бібліотека — це не актуально. Бібліотека — це круто!» — тішиться результатом активістка луцького осередку ГО Let's do it, Ukraine Юлія Камінська

«Механізм насправді доволі простий: ви збираєте кришечки, ми продаємо їх фірмам-переробникам, а за отримані кошти купуємо протези для воїнів», — пояснила Юлія у коментарі «Відомостям».

На запитання «Відомостей», чому саме кришечки, Юля відповіла:

«Чому кришечки? Вони маленькі й чисті. Їх легко збирати. Їх можна зберігати компактно. До того ж збір кришечок — перший крок до сортування домашніх відходів, особливо, якщо раніше ви не практикували роздільний збір. Крім того, якщо ПЕТ-пляшку в Луцьку можна здати за гроші й її утилізують (перероблять), то окремо кришки ніхто не приймає. Тому ми заняли цю нішу».

Loading...