Курська фермерка у відеозверненні до Путіна пообіцяла спалити своє поле

Жителька Хомутовського району Курської області Анастасія Долгополова, фермер-початківець, записала звернення до президента РФ, пообіцявши спалити весь урожай в якості перестороги тим, хто хоче стати фермером у регіоні.

Джерело: Відомості

Відеоролик виклав у Мережу канал Youtube «КурскТВ».

Фермерству своє життя присвятити молода росіянка вирішила минулого року, коли на Росію через агресію стосовно України наклали економічні санкції.

«Я вирішила допомогти своїй батьківщині. Розраховувала на підтримку району й області. Але в районі мені дали зрозуміти, що моє господарство тут нікому не потрібне. Після цього я домоглася прийому в губернатора. За губернаторським розпорядженням в оренду моєму господарству мали перейти нічийні склади, розташовані на території села, які раніше підлеглі глави Хомутовського району намагалися продати мені за мільйон. Показували мені фальшиві документи. Я від покупки відмовилася, — розповідає Настя Долгополова. — Також губернатор розпорядився передати в оренду моєму господарству 100 га землі. Дав на виконання розпорядження місяць. Минуло вже чотири. Нічого не змінилося, крім того, що на третій день після мого візиту до губернатора склад згорів, а металоконструкції розпилили та продали на брухт за вказівкою голови району».

Фермер намагалась узяти кредит у кількох банках, але скрізь отримала відмову. «Прийшовши в банк, я звернулася до директора із запитанням: «А як же президентські програми про допомогу фермерам-початківцям?» На що він мені відповів: «Тут я вирішую, які програми є, а яких — нема. І кому кредити видавати, а кому — ні», — розповідає Анастасія.

Невдача спіткала Долгополову й тоді, коли вона спробувала отримати грант для фермерів-новачків. «Виявилося, що у мене дуже мало землі й немає потрібної техніки. Володимире Володимировичу, скажіть, а що це за фермери-початківці такі, у яких уже є більше 1 тис. га землі й уся техніка. Навіщо їм тоді взагалі потрібен грант? Адже він становить усього 400 тис. рублів», — каже дівчина.

Попри все Анастасії вдалося засіяти поле пшеницею. Але ні сил, ні засобів для збирання врожаю у дівчини, яка оббивала пороги чиновницьких кабінетів, уже немає. «На останні гроші ми купили 600 л солярки. Вирішили все спалити. Виходу іншого у нас немає. Продати перекупникам за копійки — сенсу в цьому не бачу. Покличу журналістів і спалю, щоб інші люди, які хочуть пов’язати своє життя з фермерським господарством, спочатку подумали, чи потрібно їм це. І щоб усі дізнались, як насправді працюють президентські програми в Курській області», — завершує своє звернення Долгополова.

Loading...