У Луцьку заплановано багато цікавих заходів до Дня міста та Дня Незалежності

Виконувач обов’язків начальника організаційного відділу Лілія Ситник на оперативній нараді в міськраді оголосила перелік заходів із відзначення 23–24 серпня Дня Державного Прапора України, Дня Незалежності України та Дня міста.

Джерело: Відомості

На святкові заходи в облцентрі Волині очікується наплив гостей як із інших міст України, так і з-за кордону, повідомляє Відділ інформаційної роботи міської ради.

Так, День Державного Прапора та 930-у річницю Дня міста Луцька будемо відзначати 23 серпня. Цього дня офіційні заходи розпочнуться о 9 год. урочистим підняттям національного стяга біля приміщення Луцької міської ради.

Того ж дня о 12.00 на Театральному майдані відбудеться Урочиста академія з нагоди 930-ї річниці від дня заснування міста Луцька, а о 15.30 — відкриття пам'ятника «Волинські герої Небесної сотні» на меморіальному комплексі «Вічна Слава».

Протягом трьох днів, починаючи з 22 серпня, на Театральному майдані відбуватимуться ярмарки декоративно-прикладного й ужиткового мистецтва, книжковий ярмарок. Також в усіх мікрорайонах міста проходитимуть тематичні заходи «Рідне місто моє» з участю творчих колективів закладів культури й освіти.

Основний культурно-мистецький захід, приурочений до святкової дати, — це дводенний фестиваль дзвонового мистецтва «Благовіст Волині», що проходитиме в стінах замку Любарта. Фінальною його частиною стане презентація 23 серпня о 20.30 мистецького проекту «Urbs Lucoria-Грод Луцький» і концерт карильйонної музики.

23–24 серпня при вході в парк культури та відпочинку імені Лесі Українки відбуватиметься патріотично-розважальний концерт за участі талановитої молоді, де буде запрезентовано творчі аматорські проекти різних мистецьких напрямків. Зі сцени лучан і гостей міста розважатимуть музиканти, ілюзіоністи, учасники шоу «Україна має талант», сучасні танцювальні гуртки, жонглери вогню та різні молодіжні колективи, що захоплюються видовищними видами спорту.

У День Незалежності України на Театральному майдані об 11.00 відбудеться традиційна громадська акція «Українська вишиванка». А з 16.00 триватиме мистецьке дійство «Україна — Єдина!» за участі творчих колективів Палацу культури міста Луцька, духового оркестру та солістів Волинського державного училища культури та мистецтв, Волинського народного хору, музичних колективів із міст Волноваха (Донецька область) і Каунас (Литовська Республіка).

Уже який рік поспіль у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки з 12.00 до 14.00 відбуватиметься Свято квітів, а об 11.00 — дитячий квест «Шляхами історії славетного Лучеська».

Насиченою буде і спортивно-розважальна програма. До Луцька запрошені спортивні делегації з міст Жешува та Ленчна (Республіка Польща), Бреста (Республіка Білорусь) та з українських: Києва, Львова, Рівного. В основному заходи відбуватимуться на площі біля пам’ятника Т. Г. Шевченку та на стадіоні СНУ ім. Лесі Українки. В переліку заходів: чемпіонат стронгменів «Найсильніша людина України–2015», велопробіг вулицями міста, турніри з футболу, паркового волейболу й стрітболу, матчева зустріч із боксу. Також, уперше в місті Луцьку, — відкриті змагання з перегонів на хендбайках і візках серед осіб із ураженням опорно-рухового апарату.

Напередодні Дня міста, 22 серпня, о 15.00 відбудеться офіційне відкриття рекреаційної зони за соціальним проектом А. Покровського «Сіті-парк», а саме: скейт-парк, дитячий майданчик, роликова доріжка, алея закоханих.

Loading...