Ще шість країн підтримали санкції проти Росії

Ще шість країн підтримали санкції проти Росії

Голова європейської дипломатії Федеріка Моґеріні повідомила про те, що до санкцій ЄС проти Росії приєдналися ще шість країн.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в заяві Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Моґеріні, передає Телеканал 24.

«Країни-кандидати в члени ЄС Чорногорія та Албанія, а також члени Європейської асоціації вільної торгівлі (Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія), члени Європейської економічної зони, а також Україна приєднуються до цієї заяви. Вони забезпечать відповідність національної політики рішенням Ради», — зазначено в заяві.

У Моґеріні також повідомили, що ці шість країн, а також Грузія приєдналися до продовження економічних санкцій ЄС проти Криму та Севастополя. Відповідне рішення про дію обмежувальних заходів до 23 червня 2016 року було прийнято Радою ЄС ще 19 червня.

Зазначимо, що санкції включають заборону на імпорт продукції, виробленої в Криму або в Севастополі, в Євросоюз.

Також під заборону потрапляють інвестиції в Крим або в Севастополь. Це означає, що європейські чи інші компанії, які базуються в ЄС, не можуть купувати нерухомість або організації в Криму, фінансувати кримські компанії або надавати пов'язані з цим послуги.

«ЄС взяв до уваги це зобов'язання і вітає його», — йдеться в заяві Моґеріні.

Loading...