Африканська чума розходиться Україною

Африканська чума розходиться Україною

Під Києвом зареєстровано масштабний спалах африканської чуми свиней. Попередньо такі випадки були зафіксовані в Радомишльському районі Житомирської області та Дубровицькому Рівненської.

Джерело: Відомості

У Броварському районі під Києвом зареєстровано масштабний спалах африканської чуми. Інфекція вразила свиней комплексу «АгроКомітетКалита», яких до хвороби тут було 50 тисяч. Зараз відбувається масштабне їх спалення. Тому в радіусі 30 кілометрів від ферми встановлено карантинну зону, куди ще щонайменше 40 днів заїхати можна буде лише за перепустками.

Порушення санітарних норм — саме це наразі вважають причиною спалаху африканської чуми свиней. Тепер відповідальні чиновники взялися перевіряти тварин по всій Київській області. Запевняють, що заражене м'ясо на полицях магазинів не з'явиться. Але навіть якщо його з’їсти — загрожувати може лише розлад травлення.

Нагадаємо, випадки африканської чуми свиней зареєстрували також у диких кабанів в Радомишльському районі Житомирської області та Дубровицькому районі Рівненської області.

Loading...