Депутати Луцької міськради вважають, що тарифи на житлово-комунальні послуги потрібно переглянути

Вони є руйнівними для економіки та для системи житлово-комунального господарства і призвели до зубожіння населення.

Джерело: Відомості

       Депутати на сесії заслухали звіт про роботу тимчасової контрольної комісії міської ради щодо захисту прав споживачів при встановленні тарифів на житлово-комунальні послуги. Голова постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження Василь Гриб повідомив, що комісія провела п’ять засідань, на яких було заслухано інформацію про процедуру затвердження тарифів, порядок і стан розрахунків за житлово-комунальні послуги, фінансовий стан підприємств-надавачів послуг від керівників ПрАТ «Волиньгаз», ДКП «Луцьктепло», КП «Луцькводоканал», департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради. Тимчасова комісія вважає дії Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, унаслідок яких з 1 травня цього року істотно зросла вартість енергоносіїв (природного газу — у декілька разів) такими, що не обґрунтовані економічно та суперечать чинному законодавству про захист прав споживачів, є руйнівними для економіки та, особливо, для системи житлово-комунального господарства і призвели до зубожіння населення.

       Це рішення депутати міської ради вирішили надіслати Верховній Раді України та Кабінету Міністрів України для внесення змін до чинного законодавства та порядку встановлення вартості енергоносіїв і тарифів на житлово-комунальні послуги у частині дотримання державних соціальних стандартів і захисту прав споживачів.

       А поки це питання буде вирішуватися на державному рівні, міський голова Микола Романюк пропонує лучанам оформляти субсидії.

Loading...