Затримано російського офіцера, який віз КамАЗ боєприпасів на Донбас

Затримано російського офіцера, який віз КамАЗ боєприпасів на Донбас

Співробітники Державної прикордонної служби затримали військового Збройних сил Російської Федерації з КАМАЗом боєприпасів.

Джерело: Відомості

Про це під час брифінгу заявив голова державної прикордонної служби Віктор Назаренко, передає УНН.

«Ми маємо чергове підтвердження того, що Російська Федерація продовжує цинічно порушувати Мінські угоди. А зокрема, забезпечувати «ЛНР» та «ДНР» не лише військовою технікою та озброєнням, але й діючими кадровими військовослужбовцями Збройних сил Росії», — повідомив Назаренко.

За його словами, доказом стало затримання військовими прикордонної служби близько 22.00 25 липня на контрольному посту «Березове», на лінії бойового зіткнення, автомобіля «КАМАЗ».

«За кермом перебував громадянин України, який є членом «ДНР», а старшим у кабіні авто був громадянин РФ Володимир Старков, який при затримані відразу заявив, що він є кадровим військовим Збройних сил Росії. Він почав вимагати від нас державного захисту від імені Російської Федерації», — повідомив він.

Голова ДПСУ додав, що «КАМАЗ» виявився вщент заповнений боєприпасами.

Російський військовий зізнався, що він належить до кадрового складу Збройних сил РФ, та розповів, як саме бойовики «ДНР» та «ЛНР» отримують зброю, заявив Віктор Назаренко.

«Кадровий офіцер ЗС РФ майор Старков Володимир Олександрович, 1978 р. н., уродженець Хабаровського краю, одразу після затримання наголосив, що є громадянином РФ та належить до кадрового складу Збройних сил Росії», — розповів Назаренко.

Як зазначив очільник СБУ Василь Грицак, свідчення Старкова вкотре підтвердили наявність чітко налагодженого механізму безпосередньої агресії Росії проти України.

«Механізм: військовослужбовцям ЗС РФ пропонують проходити військову службу у «ДНР» та «ЛНР», обіцяють потрійне грошове забезпечення, відбирають документи, які можуть ідентифікувати їх як діючих військовослужбовців ЗС Росії — паспорт, військовий квиток та жетон, військовослужбовці підписують документ про нерозголошення факту проходження військової служби на території України, проходять інструктаж про заборону носіння розпізнавальних знаків, які вказують на належність до Збройних сил РФ», — запевнив він.

«На сьогодні 409,3 кілометри державного кордону незаконно контролюють російські війська. Уже на території України російські військовослужбовці, з метою конспірації, обирають собі вигадані прізвища і навіть імена», — додав він.

Пізніше стало відомо, що за звільнення Старкова терористи пропонували прикордонникам великий хабар, проте останні не погодилися.

Loading...