У Луцьку зменшилася кількість злочинів проти життя та здоров’я громадян

Про стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті Луцьку за перше півріччя 2015 року перед депутатами Луцької міської ради доповідав начальник Луцького міського відділу УМВС України у Волинській області Ігор Муковоз.

Джерело: Відомості

За його інформацією, за перше півріччя 2015 року до міського відділу надійшло 14682 заяви та повідомлення про кримінальні правопорушення та інші події, що на 24,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року (11120).

Із вказаної кількості облікованих заяв і повідомлень громадян 2157 (14,7%) з ознаками кримінального правопорушення, 12525 (85,3%) —  не містять ознак кримінального правопорушення.

Розкрито всі очевидні вбивства (2) та тяжкі тілесні ушкодження (8), розбій (4), хабарництво (35). Залишається нерозкритими 10 грабежів (розкрито 30).

Так, за 6 місяців 2015 року рівень злочинності на 10 тис. населення у м. Луцьку становить 67,2 кримінальних правопорушень. Для порівняння, рівень злочинності на 10 тис. населення за вказаний період у м. Володимирі-Волинському та м. Нововолинську становить відповідно 114,2 і 77,8.

У минулому році на території обласного центру спостерігався ріст вчинення злочинів проти життя особи, а також збільшилась питома вага злочинів проти здоров’я особи з числа облікованих кримінальних правопорушень. З метою подолання цієї негативної тенденції правоохоронними органами при координації прокуратури міста впродовж року проведено ряд профілактичних заходів, завдяки чому вдалося досягти зменшення на 51,5% (з 167 до 81) вчинених на території м. Луцька злочинів проти життя та здоров’я, а їхня питома вага на сьогодні становить 5,6% від загальної кількості кримінальних правопорушень, учинених в місті Луцьку.

Зусилля правоохоронців міста були спрямовані на вирішення проблеми протидії наркозлочинності, яка давно вийшла з суто правоохоронної площини, перетворившись на гостру загрозу суспільству. Структурними підрозділами Луцького МВ УМВС упродовж шести місяців 2015 року було виявлено 41 факт незаконного обігу наркотиків. В порядку ст. 44 КУпАП до адміністративної відповідальності притягнуто 26 осіб.

За звітний період поточного року працівниками підрозділу виявлено 108 правопорушень економічної спрямованості, 29 з яких – середньої тяжкості, 46 тяжкі, 55 у сфері службової діяльності. 

Loading...