Японія дасть $ 800 тисяч на робочі місця для переселенців із Донбасу

Японія дасть $ 800 тисяч на робочі місця для переселенців із Донбасу

У рамках проекту ООН уряд Японії виділяє $ 800 тис. для працевлаштування та розвитку власного бізнесу переселенцям із Донецької та Луганської областей, які зараз проживають у Дніпропетровській області.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації. Проект передбачає, що переселенці, які проживають у Дніпропетровській області, зможуть змінити професію з урахуванням актуальних спеціальностей. Зокрема, існує попит на фахівців у сфері ІТ, тому пріоритет надаватиметься цій галузі, інформує 5 канал.

Для того, щоб зацікавити роботодавців працевлаштовувати переселенців, ООН бере на себе співфінансування заробітної плати.

«Створення можливостей для заробітку зможе вирішити безліч питань. Саме тому працевлаштування людей — наш пріоритет», — сказав керівник проекту Руслан Федоров на зустрічі з радником голови Дніпропетровської ОДА Віталієм Литвином.

Крім того, ООН допомагатиме переселенцям, які вирішать займатися власним бізнесом. Зокрема, виділить грошові гранти та надасть необхідні консультації з відкриття своєї справи.

«Ми будемо розглядати будь-які бізнес-плани. Головна умова — вони повинні бути конкурентоспроможними», — зазначив Федоров.

На реалізацію одного бізнес-плану планують виділяти до $ 10 тис. Литвин зазначив, що наразі в області проживає понад 90 тис. переселенців. 

Loading...