Російських ГРУшників судитимуть у вересні

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт повідомив, що суд над спецпризначенцями РФ Олександром Александровим та Євгеном Єрофєєвим, які були затримані поблизу Щастя, планується на вересень.

Джерело: Відомості

Про це йдеться на сторніці СБУ у Twitter. «Суд над ГРУшниками планується на вересень», -— цитують слова Юрія Тандіта у мікроблозі служби.

Крім того, радник глави СБУ зазначив, що ГРУшники утримуються в належних умовах. «Питання до влади РФ — а як утримуються наші бранці», — зауважив Тандіт.

Нагадаємо, 16 травня під час штурму українських позицій в місті Щастя Луганської області в полон потрапили двоє спецназівців ГРУ Генштабу ЗС Російської Федерації. Російські військові отримали поранення і були доставлені до військового госпіталю в Києві. Пізніше тодішній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що полонені спецназівці будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за участь у терористичній діяльності так званої «ЛНР». Після затримання Александров і Єрофєєв заявили, що є діючими військовослужбовцями, але Міноборони Росії стверджує, що підтримувати сепаратистів вони відправилися після звільнення.

Loading...