Аваков і Яценюк у Луцьку розповіли про нову поліцію і нагородили бійців «Світязю»

Аваков і Яценюк у Луцьку  розповіли про нову поліцію і нагородили бійців «Світязю»
28 червня на Замковій площі Луцька Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк презентував нову поліцію / Фото: Любов ШЕКЕЛЬ

Сьогодні, 28 червня, на Замковій площі Луцька Прем’єр-міністр України презентував нову поліцію та вручив державні нагороди за особливу мужність у захисті державного суверенітету й цілісності України 14 працівникам роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області.

Автор: Любов ШЕКЕЛЬ / Джерело: Відомості

«Коли в Києві говорять «рота «Світязь», — зауважив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, — мають на увазі перш за все дві найбільш значимі події: вихід із Іловайська та Вуглегірська. Я пригадую, як ви тоді приїздили до мене на зустріч. Ви були втомленими, але радісними. У цьому ваші мужність і сила. У цьому також і заслуги вашого командира. Сьогодні Олександр не з вами, він голова Департаменту патрульної поліції міста Києва МВС України. А все тому, я переконаний, що нова українська поліція повинна складатися передусім із таких, як ви. І це правильно, що сьогодні Сашко тут, із вами, але хочу надати можливість саме йому представити нового командира роти «Світязь» —  бойового офіцера Сергія Козака».

Також сьогодні держслужбовцям презентували план створення нової патрульної служби у Луцьку. Зокрема, перший заступник міністра МВС Ека Згуладзе розповіла, що з наступного тижня стартуватиме набір до поліції. Тому всі охочі можуть записатись, і «що більше буде вакансій, то якіснішим буде патрульний склад».

Набір триватиме до кінця місяця, а вже з листопада на вулицях міста працюватиме поліція — 24 години на добу, 7 днів на тиждень. «Це дасть змогу кожному лучанину почуватися в безпеці», — додав Прем’єр.

На завершення зустрічі Арсеній Петрович запропонував міністрові МВС України, а також його заступникам провести програму обміну працівників Луцької та Київської поліції, бо «дороги різні, волинські водії теж відрізняються від столичних, отримати досвід варто, і варто цьому посприяти», — запевнив Яценюк.

Loading...