Ксенія Собчак може втекти з Росії до Латвії

Ксенія Собчак може втекти з Росії до Латвії

Країна, в яку може переїхати тележурналістка, повинна бути російськомовна.

Джерело: Відомості

Відома російська телеведуча та журналіст Ксенія Собчак цілком серйозно розглядає для себе можливість найближчим часом емігрувати в Латвію. Про це вона заявила під час інтерв'ю та зізналася, що після вбивства Бориса Нємцова не відчуває захищеності на Батьківщині, передає ТСН.   

«Я найняла охоронців, дізнавшись, що потрапила до «розстрільного списку». Я почула про це із двох різних джерел, яким цілком довіряю. У Москві працюють групи бойовиків. Цинічно кажучи, Нємцов нас врятував», — заявила журналістка.  

За словами Ксенії, наразі прямої небезпеки вона поки що не відчуває, але «якщо почнеться 17-й рік», вона не залишиться в Росії.

«Якщо революція буде, місце для еміграції буде російськомовним. Я ж працюю російською мовою», — пояснила Собчак.

Лондон, де живе купа вихідців із РФ, для неї надто дороге місто, зізналася Ксенія, тому вибір пав на Латвію або Америку. 

«Так, я доларовий мільйонер, але для того, щоб забезпечити комфортний рівень життя для мене, потрібен водій, хатня робітниця, квартира нормальна — грошей на Лондон мені не вистачить. Там інший рівень життя. В Ізраїль не хотілося б, але, знаєте, отримати їхній паспорт із прізвищем Віторган простіше простого», — пожартувала журналістка.

Собчак зізналася, що її все життя вважали єврейкою, хоча у неї лише по маминій лінії є далекі родичі в Ізраїлі.

«Проте чоловік Максим Віторган якраз єврей, тому я подумаю про Ізраїль. Хоча я скоріше б поїхала в Америку. Там велика російська діаспора. Робила б кар’єру на російському телеканалі. Або є ще Рига. Пішла б працювати до Галі Тимченко у «Медузу» редактором», — сказала Собчак. 

Loading...