Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк побував у луцькому ЦНАПі

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк побував у луцькому ЦНАПі

У вівторок, 28 липня, з робочим візитом до Луцька прибув Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Арсеній Петрович завітав у міський центр надання адміністративних послуг, щоб ознайомитися з його діяльністю й оцінити результати.

Автор: Любов ШЕКЕЛЬ / Джерело: Відомості

Директор ЦНАПу Лариса Карп’як розповіла главі уряду, що за останніх два роки майже кожен другий лучанин звертався до них. Щодня працівники обслуговують близько 900 клієнтів, 60% із яких — підприємці. Єдине, що хотілося би змінити, — збільшити кількість електронних послуг, щоб узагалі забути про черги.

Також у Луцькому ЦНАПі роботу електронної системи центру презентувала перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова. Вона зауважила, що черги — це пройдений етап, запровадження цієї системи дасть змогу населенню вирішувати свої питання швидко. Відтепер клієнту не потрібно заповнювати 15 сторінок тексту, бо спрощена форма вміщується на одному
листку. І тому, якщо в людини щось змінилося, варто лише відправити нові дані електронною чи звичайною поштою. Основа цієї реформи полягає в тому, що оформлений через Інтернет документ, роздрукований на  домашньому принтері, має ту ж силу, що й документ зі штампом.

На завершення Прем’єр-міністр зауважив, що це перше Міністерство юстиції, яке руйнує класичну централізацію корупції, бо роздає функції на низи, у такий спосіб ліквідуючи корупційну схему. А запроваджена реформа забезпечує мінімальний контакт між простою людиною та державним службовцем, що знову ж таки є протидією корупції, адже «комп’ютеру хабара не даси».

Loading...