СБУ спростувала інформацію російських ЗМІ про обмін ГРУшників

СБУ спростувала інформацію російських ЗМІ про обмін ГРУшників

Про це заявила речник СБУ Олена Гітлянська.

Джерело: Відомості

Сьогодні, 28 липня, СБУ спростувала інформацію про обмін двох росіян — бійців спецназу ГРУ Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Російське видання оприлюднило черговий фейк. Ніяких грушників ми не міняли. Вони в Україні, очікують завершення розслідування та на суд», — сказала речник СБУ Олена Гітлянська, передає УНН.

Нагадаємо, про обмін Александрова та Єрофєєва повідомила Газета.Ru з посиланням на джерело в російських силових структурах і адвоката одного з ГРУшників.

Олександр Александров та Євген Єрофєєв наполягають на тому, що вони є чинними бійцями спецназу ГРУ Росії та виконували завдання в Луганській області. Але в Міноборони РФ від бійців офіційно відхрестилися.

Вони були затримані 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими був убитий боєць 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Єрофєєв і Александров отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де зробили низку операцій.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. На цей момент Александров продовжує перебувати в лікарні, а Єрофєєва перевели в СІЗО. У СБУ заявили, що затримані ГРУшники обміну не підлягають і постануть перед судом.

Loading...