У Генштабі попередили про високу ймовірність вторгнення Росії в Україну

Імовірність повномасштабного вторгнення ЗС Росії залишається високою.

Джерело: Відомості

Про це заявив перший заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-полковник Геннадій Воробйов, повідомляє прес-служба відомства в Фейсбук.

У Генеральному штабі Збройних сил України сьогодні, 27 липня, відбулася зустріч першого заступника начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-полковника Геннадія Воробйова та командувача Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Сергія Дроздова з командувачем Військово-Повітряних сил Збройних сил США в Європі генералом Френком Горенцом.

Під час зустрічі Воробйов розповів про ситуацію на сході країни та особливості проведення АТО. Зокрема, про відсутність прогресу у виконанні Мінських домовленостей протилежною стороною конфлікту та їх постійне порушення з боку російських терористів.

«Іноді, для збереження життя та здоров'я українських військових і місцевих жителів, ми змушені вести вогонь, але навіть у такій ситуації ми ніколи не ведемо вогонь по населених пунктах, там можуть перебувати цивільні українці. В цей час ми повністю контролюємо ситуацію, а угруповання військ у районі проведення АТО дозволяють адекватно реагувати на зміни в обстановці. Також, зважаючи на наявну в нас інформацію, залишається високою ймовірність повномасштабного вторгнення Збройних сил Російської Федерації», — підкреслив він.

У ході розмови українська сторона також подякувала за конструктивну співпрацю між США та Україною, зокрема у сфері обміну досвідом підготовки різних підрозділів і військово-технічну допомогу Збройним силам України.

Генерал Френк Горенц, зі свого боку, підкреслив важливість сьогоднішнього візиту для отримання повної картини подій, що відбуваються на сході України, та налагодження тіснішої співпраці у військовій сфері.

«Нещодавно ми завершили військову операцію в Афганістані, під час якої НАТО розробило комплекс нових методик застосування різних військ. Основною відмінністю є те, що там ми повністю контролювали повітряний простір, тому ваш досвід АТО для нас дуже важливий», — зазначив він.

Loading...