Жодне господарство на Волині не вважає себе заможним

До заможних не віднесло себе жодне домогосподарство (як і загалом в Україні).

Джерело: Відомості

За даними вибіркового соціологічного опитування щодо самооцінки населенням рівня своїх доходів та економічних очікувань на майбутнє, проведеного органами державної статистики, більше половини домогосподарств Волині (53%) віднесли себе до небідних, але ще не представників середнього класу, п’ять з кожних одинадцяти — до бідних.

До заможних не віднесло себе жодне домогосподарство (як і загалом в Україні), розповіли в головному управлінні статистики у Волинській області.

Щоб не відчувати себе бідними, кожне четверте домогосподарство області вважає, що грошовий дохід повинен становити від 2300 грн до 3100 грн на одну особу в місяць, кожне п’яте — від 4700 грн до 5500 грн, кожне п’яте-шосте – від 3900 грн до 4700 грн.

За умови значного збільшення доходів більше половини респондентів спрямували б додаткові кошти передусім на відпочинок, 43% — на лікування, 38% — на поліпшення житлових умов, третина — на накопичення.

Розподіл домогосподарств за очікуваннями щодо змін їх матеріального становища засвідчив, що п’ять з кожних одинадцяти домогосподарств вважають, що їх матеріальний стан погіршиться, п’ять з чотирнадцяти — залишиться без змін, і лише одне з двадцяти чотирьох домогосподарств сподівається на покращення існуючого становища.

Loading...