Бойовики обстрілюють мирних жителів і силовиків на всіх напрямках

Бойовики обстрілюють мирних жителів і силовиків на всіх напрямках

Бойовики застосували «Гради».

Джерело: Відомості

Протягом минулої доби, 26 липня, російсько-терористичні війська здійснили 86 обстрілів позицій сил АТО та мирних населених пунктів. Про це повідомляє штаб АТО в себе у Facebook.

«З 20.20, протягом півгодини, російські терористи вели обстріл зі 152-мм артилерії по житлових кварталах міста Авдіївки з боку Спартака. Зазначимо, що в Авдіївці мешкають мирні громадяни. Одночасно з обстрілом самого міста, бойовики гатили зі 152-мм гаубиць по позиціях сил АТО поблизу Авдіївки», — повідомляють силовики.

Зазначається, що одразу з трьох напрямків – Зайцево, Гольмівський, Горлівка –бойовики протягом трьох годин, з 21-ї до опівночі, вели масований обстріл наших позицій поблизу населеного пункту Миколаївка. Бойовики застосовували 152-мм артилерію, 120-мм міномети, танки, стрілецьку зброю. 

«Окрім цього, з 21.45, зі 122-мм гаубиць обстріляні позиції захисників України в районі населеного пункту Водяне. Практично одночасно, з 23.30, зі 152-мм артилерії та 120-мм мінометів російські окупанти вели вогонь з Горлівки по наших позиціях поблизу населених пунктів Майорськ та Перше Травня. З Веселої Гори — поблизу населеного пункту Щастя», — кажуть у штабі.

«Сьогодні, 27 липня, з опівночі до 6-ї ранку, зафіксовано рекордну кількість порушень всіх Мінських домовленостей та угод з боку бойовиків. Окрім цього, російські терористи нахабно та навмисно обстрілюють населені пункти, де ще мешкають мирні люди», — зазначають українські силовики.

Повідомляється, що з 1-ї ночі зі 152-мм артилерії обстріляно населений пункт Світлодарськ. З 01.10, протягом півгодини, з напрямку Веселої Гори з танку — населений пункт Щастя. З 02.15 з напрямку Донецька та Спартака – населений пункт Опитне. Майже до 5-ї ранку по цьому селу бойовики цілили з РСЗВ БМ-21 «Град», 120-мм мінометів й танків.

«Також з РСЗВ БМ-21 «Град» о 02.30 з боку Донецька та з 04.15 зі Спартака обстріляні наші позиції поблизу населеного пункту Водяне. З 02.20, понад годину, з «Градів», танків, 122-мм гаубиць та 120-мм мінометів окупанти обстрілювали наші позиції поблизу населеного пункту Опитне. Зі 152-мм та 122-мм артилерії, 120-мм мінометів проросійські бандформування гатили по населених пунктах Станиця Луганська, Майорськ, Щастя, Першотравневе, Миколаївка, Опитне, Піски, Водяне, Гранітне, Старогнатівка. З танків – поблизу населених пунктів Опитне та Красногорівка», — йдеться у повідомленні штабу АТО.

Loading...