Індонезієць збудував велетенську «курячу церкву»

Індонезієць збудував велетенську «курячу церкву»

Популярною туристичною пам’яткою муніципалітету Магеланг, що на острові Ява, є давно покинута будівля, відома у місцевих жителів як Gereja Ayam (куряча церква).

Джерело: Відомості

Ця дивна споруда за формою схожа на гігантську курку, повідомляє сайт drunov.ru.

Її створив Даніель Аламсджа, нині 67-літній чоловік, який стверджує, що у 1989 році отримав послання від Господа із проханням звести молитовну кімнату в формі голуба.

Перебуваючи в Магелангу в гостях у батьків дружини, він зрозумів, що навколишній пейзаж здається йому неймовірно знайомим, адже  неодноразово бачив його у своїх снах. «Я молився там усю ніч і отримав одкровення, що повинен побудувати молитовний будинок на цьому місці»,  —  розповідає він.

Даніель розумів, що у нього ніколи не буде достатньо грошей для реалізації проекту, тому все, що йому лишалося, — приділяти ще більше часу на молитви. Через шість місяців місцеві жителі запропонували Аламсаджі купити близько 3000 квадратних метрів землі за два мільйони рупій ($170).

Зведення химерної будівлі розпочалось у 1994 році. Якийсь час споруда використовувалась як реабілітаційний центр для дітей-інвалідів та наркоманів. Але брак коштів став перепоною для реалізації всіх задумів індонезійця, тому в 2000 році будинок довелося закрити.

Сьогодні споруда відкрита для відвідувачів усіх релігій — християн, мусульман, буддистів. А також для тих, хто ні в що не вірить. Але потрібно бути обережним: будівля перебуває в досить поганому стані. Турист Алек Курніаван стверджує, що п’ять із восьми опор зруйновані. «Всередині оселилося багато кажанів, також там є 15 кімнат, в основному спальні. Майже всі вони вкриті нецензурними написами та фотографіями оголених жінок».

Зараз будівля готова лише на 70 %, але Даніель Аламсджа не полишає надію, що одного дня все ж зможе завершити задумане:

«Я християнин, і, мабуть, через це люди думали, що я будую церкву. Але це не церква. Я будував будинок для молитов, місце для людей, які вірять у Бога». 

Loading...